Dom 4a znajduje się we wsi Lubogoszcz nad jeziorem Sławskim
największym akwenem w województwie lubuskim. Mury tego budynku stawialiśmy sami. Przez ponad 30 lat był naszym domem rodzinnym, gdzie zawsze było gwarno i wesoło. Tradycją były huczne obchody Nocy Świętojańskiej i imieniny gospodarza. Zazwyczaj w tym dniu rozpoczynały się również wakacje, w czasie których gościliśmy członków rodziny i przyjaciół. Spędzaliśmy wspólnie magiczny czas przy ognisku, muzyce oraz przy dobrym jedzeniu. Dom był zawsze otwarty dla gości i pełen pozytywnych wibracji. Tą szczególną atmosferą, pełną relaksu i bliskiego kontaktu z drugim człowiekiem oraz naturą chcielibyśmy zachęcić Państwa do odwiedzin naszego Domu.
Dlaczego „Dom 4A”?
Pod takim adresem we wsi Lubogoszcz stoi Dom. Adres 4A zainspirował nas również do sposobu, w jaki chcielibyśmy, aby spędzali Państwo u nas swój czas.
„4 A” czyli Aktywnie, Apetycznie, Artystycznie i w rodzinnej Agroturystyce.
01
AKTYWNIE
jezioro, las oraz interesujące lokalne miejsca zachęcają do aktywności. Z nami poznasz bliżej urokliwą okolicę pojezierza Sławskiego. Zapewniamy, że nie będziecie się nudzić, a jednocześnie naładujecie akumulatory zaznając relaksu na łonie przyrody.
02
APETYCZNIE
na aromatycznej domowej kuchni znamy się bardzo, ale to bardzo dobrze. U nas nie zabraknie ciepłego, własnoręcznie wypiekanego chleba, masła ubitego ze śmietany, pysznych konfitur, ogórków kiszonych z kamionki, świeżych warzyw z ogrodu, a dla mięsożerców swojskiej kiełbasy, wędzonych ryb słodkowodnych i innych rarytasów.
03
ARTYSTYCZNIE
jesteśmy związani zawodowo ze światem muzyki, teatru i tańca. Gośćmi oraz przyjaciółmi Domu 4A zawsze byli artyści różnych sztuk. W naszym ogrodzie możecie spodziewać się warsztatów twórczych, wieczornego koncertu, wspólnego muzykowania i zaproszenia do swobodnego tańca.
04
AGROTURYSTYCZNIE
Dom 4A położony jest na wsi, gdzie kultywujemy kulinarne tradycje i chętnie podzielimy się wiedzą. Od nas dowiesz się jak przygotować domowy chleb na zakwasie bez polepszaczy, zrobić swojską wędlinę bez konserwantów, lub kiszone warzywa pełne probiotyków.